background img

Om Naustet

Det Fabelaktige Naustet ble født i et vindskeivt naust i fjæra under Trænafestivalen i 2010 etter initiativ fra Jeanette Reistad. Våren 2012 fikk Naustet nytt liv og ble forvandlet til et mobilt kulturhus med scene, bar og badstue. Forvandlingen skjedde på Storås, ei bygd langt fra havet. Arkitekt Rannveig Landrø tegnet en mobil konstruksjon som kan flyttes i en container på båt eller lastebil. Byggeleder var Ola Solem. De som smidde det sammen var Gintautas Rimkus, Vincas Puisys og Idar Sunnset.

Naustet ble for første gang satt opp juli 2012 i forbindelse med Trænafestivalen, ferden gikk derfra videre til Oslo og Youngstorget, hvor det stod fra desember til ut februar. I løpet av denne perioden var det over 4000 besøkende. Da sommeren kom bar turen videre til Kulturhuset Bølgen i Larvik,  til Trænafestivalen, Vinjerock i Valdres, Oslo, Bodø og Sandhornøy i Gildeskål Kommune.

Naustet er bygd av blant annet rekved, jern, blikk og plast som er funnet i fjæra, det er isolert med tovet ull og avispapir og har vedfyrt oppvarming. Det mobile kulturhuset på knappe 60 kvm rommet er en konsertscene med kapasitet til 70 mennesker. I Naustet kan du oppleve konserter, DJ-kvelder, kunstutstilling eller ta badstue. Prosjektet er støttet av Nordland Fylkeskommune.

 

Leie Naustet?

Ta kontakt med oss på post(a)havfolk.no dersom du ønsker å leie Naustet privat eller med jobben. Gi oss en beskrivelse av hva du ønsker å benytte Naustet til.

 

2016 10 19 17.39.37 kopi